Hva er egentlig et kreativt innholdsbyrå?

Hva er egentlig et kreativt innholdsbyrå?

Hvorfor jobber vi i Manus med kreativitet, hvis vi «bare» er et innholdsbyrå? Fordi vi vet at solid innsikt kombinert med kreativt overskudd, gode ideer og smarte uttak er den beste veien til mål for kundene våre.

Det spiller ingen rolle om du «bare» trenger en artikkel, om du skal skape et helt innholdsunivers på nettsiden din, om du ønsker deg bannerannonser, videoinnhold til YouTube, eller noen poster til selskapets sosiale medier. Det må ligge en kreativ tanke bak, ellers vil ikke folk spandere tiden sin på deg. Vi møter mange tusen budskap hver eneste dag, i alle kanaler og alle flater, så har du noe å melde bør du definitivt tenke gjennom hvordan du skal si det. Det er der kreativiteten kommer inn. 

Smarte løsninger og gode historier
Det kan være vanskelig å løsrive seg fra hva man som merkevare har lyst til å prate om. Dere er stolte av noe dere har oppnådd, noe spennende som har skjedd i organisasjonen, eller at produktet har fått ny emballasje. Men så er det ikke sikkert at kundene dine bryr seg om det i det hele tatt. De bryr seg bare om seg selv, og hva du kan gjøre for dem. Irriterende, men et hemmelig våpen når du først vet om det. 

Hvis du har litt tid til overs, kan du lese hva vår kreative leder har skrevet om dongeribukser og egoistiske kunder her.

Hvis du insisterer på å snakke med utestemme om ting som ikke bryr målgruppen din, gidder de ikke bruke tiden sin på deg mer. Da går de et annet sted, og du blir sittende igjen i ensomhet med alt det internt glitrende, men eksternt intetsigende innholdet ditt.

Skal du for eksempel selge bedriftsabonnement på aviser, kan det hende at du skal droppe å snakke for mye om at markedssjefen din har fått en kul pris for arbeidet sitt. Kanskje skal du heller advare om hva konsekvensene av å ikke ha tilgang til nyheter på jobben kan bli?

Hvis du vil se hvordan vi gjorde nettopp det, bør du sjekke ut denne kampanjen vi gjorde for Schibsted Bedrift

Ikke bare tant og fjas – men tall og engasjement
Kreativitet kan høres ut som noe som ikke nødvendigvis kan knyttes til ordentlige ting som resultater. Ordet kreativitet smaker litt av pingpongbord og saccosekk på kontoret, voksne folk i litt for kule sneakers, og noe man sminker den kjedelige grisen med. Det med voksne folk i for kule sneakers kan nok stemme, men at det ikke gir resultater er feil. Det er faktisk helt motsatt. Kreative løsninger som overrasker, engasjerer, får fart på følelsene hos de du snakker til, løser problemene deres eller bare får dem til å trekke på smilebåndet – det er det innholdet de bruker mest tid på. 

Vi i Manus lever for (og av) å pønske ut gode kreative løsninger, men vi gjør det ikke på bakgrunn av en finger i været og magefølelse alene. (Litt magefølelse er involvert, men den er som oftest bygget på faglig erfaring, red.anm.) Det vi derimot gjør mest av er å trekke ut relevant research og omdanne den til operasjonell innsikt. Innsikt som deretter tas ut i kreativitet. Den igjen bruker vi til å skape interessant, relevant og inspirerende innhold – tilpasset de kanalene der det fungerer best – enten det er i form av tekst, film, foto, animasjoner eller annen visuell fremstilling. Derav kreativt innholdsbyrå. Så enkelt er det faktisk. 

For mer informasjon om hva vi kan gjøre for deg, og priser og andre detaljer – send oss en mail på: hallo@manus.no. Vi byr gjerne på både en kopp kaffe på takterrassen og en runde pingpong i kjelleren i Akersgata.